Bölüm Başkanından

Sevgili Öğrenciler,

Başkent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programının  amacı üstün bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç şefler yetiştirmek, Türk mutfak kültürünü uluslararası alanda tanıtmaktır. Dört yıllık program süresince adaylara en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının tüm inceliklerini öğretmenin yanı sıra yiyecek-içecek işletmeciliğinin temel bilgilerinin verilmesi de amaçlanmaktadır. Öğrenciler, öğrenimleri boyunca ikram hizmetleri alanının temel ilkelerini ve mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrayacak, alanı ile ilgili konularda, ferdi veya grup olarak araştırma, geliştirme ve yürütme konularının önemini, ikram hizmetleri işletmecisi olarak hukuki sorumluluğunu bilecek bir eğitim programı ile yetiştirileceklerdir.

Yiyecek-içecek yönetimi ve yemek pişirme teknikleri teorik ve uygulamalı dersler olarak hazırlanmıştır. Klasik yemek pişirme teknikleri, Türk, Osmanlı, Akdeniz, Avrupa, Uzakdoğu, Latin Amerika mutfaklarından örneklerle öğrencilerimizin alanda çalışabilecek düzeye getirilmesi amaçlanmaktadır. 

Programımızı seçen öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için üç farklı dönemde staj yönetmeliği uyarınca stajlarını tamamlamaları gerekmektedir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programının eğitim dili Türkçedir. İngilizce hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır.  Hepinize esenlik ve başarılarla dolu bir öğrenim ve eğitim hayatı dilerim.  

Prof.Dr.İsmail TOKMAK