Katalog Ders Yükü : 7 ders, 20 kredi | ||||||
Üniversite Zorunlu Dersleri | T | U | K | AKTS | ||
BTU100 | BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI | 2 | - | 2 | 2 | |
GSBHSH | SEÇMELİ GÜZEL SANATLAR/İLK YARDIM | - | 2 | 1 | 1 | |
ORY100 | ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ | 1 | - | 1 | 1 | |
Birinci Yarıyıl (Güz) | T | U | K | AKTS | ||
Yarıyıl Ders Yükü : 8 ders, 21 kredi | ||||||
ATA101 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | 2 | - | 2 | 2 | |
ENG125 | İNGİLİZCE I | 4 | - | 4 | 5 | |
GMSXXX | MESLEKİ SEÇMELİ DERS I | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMSXXX | ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS I | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS101 | GENEL İŞLETME | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS103 | GENEL MUHASEBE | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS105 | GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ | 3 | - | 3 | 5 | |
TÜRK101 | TÜRK DİLİ I | 2 | - | 2 | 2 | |
İkinci Yarıyıl (Bahar) | T | U | K | AKTS | ||
Yarıyıl Ders Yükü : 8 ders, 21 kredi | ||||||
ATA102 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | 2 | - | 2 | 2 | |
ENG126 | İNGİLİZCE II | (ÖK: ENG125) | 4 | - | 4 | 5 |
GMSXXX | MESLEKİ SEÇMELİ DERS II | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMSXXX | ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS II (**) | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS102 | TEMEL MUTFAK BİLGİLERİ | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS104 | MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS106 | GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN | 3 | - | 3 | 5 | |
TÜRK102 | TÜRK DİLİ II | 2 | - | 2 | 2 | |
Üçüncü Yarıyıl (Güz) | T | U | K | AKTS | ||
Yarıyıl Ders Yükü : 7 ders, 19 kredi | ||||||
ENG225 | İNGİLİZCE III | (ÖK: ENG126) | 4 | - | 4 | 5 |
GMSXXX | MESLEKİ SEÇMELİ DERS III | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMSXXX | ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS III | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS201 | TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI I | 2 | 4 | 4 | 8 | |
GMS203 | MENÜ YÖNETİMİ VE PLANLAMASI | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS205 | TASARIM VE ESTETİK | 2 | 2 | 3 | 5 | |
GMS207 | BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ | 2 | - | 2 | 3 | |
Dördüncü Yarıyıl (Bahar) | T | U | K | AKTS | ||
Yarıyıl Ders Yükü : 7 ders, 18 kredi | ||||||
ENG226 | İNGİLİZCE IV | (ÖK: ENG225) | 4 | - | 4 | 5 |
GMSXXX | MESLEKİ SEÇMELİ DERS IV | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMSXXX | ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS IV | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS200 | STAJ I | - | 40 | - | 1 | |
GMS202 | TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI II | (ÖK: GMS201) | 2 | 4 | 4 | 8 |
GMS204 | YÖNETİM VE ORGANİZASYON | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS206 | GENEL TURİZM | 3 | - | 3 | 5 | |
Beşinci Yarıyıl (Güz) | T | U | K | AKTS | ||
Yarıyıl Ders Yükü : 7 ders, 19 kredi | ||||||
ENG367 | İNGİLİZCE V | (ÖK: ENG226) | 4 | - | 4 | 5 |
GMSXXX | MESLEKİ SEÇMELİ DERS V | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMSXXX | ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS V (***) | 2 | - | 2 | 3 | |
GMSXXX | SEÇMELİ YABANCI DİL I | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS301 | TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI I | 1 | 3 | 3 | 5 | |
GMS303 | DÜNYA MUTFAKLARI I | 1 | 3 | 3 | 5 | |
GMS305 | PASTANE UYGULAMALARI | 1 | 2 | 2 | 4 | |
Altıncı Yarıyıl (Bahar) | T | U | K | AKTS | ||
Yarıyıl Ders Yükü : 8 ders, 19 kredi | ||||||
ENG368 | İNGİLİZCE VI | (ÖK: ENG367) | 4 | - | 4 | 5 |
GMSXXX | MESLEKİ SEÇMELİ DERS VI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMSXXX | ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS VI (***) | 2 | - | 2 | 3 | |
GMSXXX | SEÇMELİ YABANCI DİL II | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS300 | STAJ II | - | 40 | - | 1 | |
GMS302 | TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI II | 1 | 3 | 3 | 5 | |
GMS304 | DÜNYA MUTFAKLARI II | 1 | 3 | 3 | 5 | |
GMS306 | FIRINCILIK UYGULAMALARI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
Yedinci Yarıyıl (Güz) | T | U | K | AKTS | ||
Yarıyıl Ders Yükü : 7 ders, 19 kredi | ||||||
GMSXXX | MESLEKİ SEÇMELİ DERS VII | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMSXXX | ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS VII (***) | 2 | - | 2 | 3 | |
GMSXXX | SEÇMELİ YABANCI DİL III | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS403 | YİYECEK VE İÇECEK ÜRETİMİ VE SERVİSİ | 2 | 4 | 4 | 6 | |
GMS405 | YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS409 | BİTİRME PROJESİ | 1 | 2 | 2 | 3 | |
İNG490 | MESLEKİ İNGİLİZCE | 3 | - | 3 | 5 | |
Sekizinci Yarıyıl (Bahar) | T | U | K | AKTS | ||
Yarıyıl Ders Yükü : 1 ders, 20 kredi | ||||||
GMS400 | İŞ BAŞINDA EĞİTİM (****) | - | 40 | 20 | 30 | |
Zorunlu Seçimlik Yabancı Dil Dersleri | T | U | K | AKTS | ||
GMS135 | ALMANCA I | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS136 | ALMANCA II | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS147 | ALMANCA III | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS235 | İTALYANCA I | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS236 | İTALYANCA II | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS247 | İTALYANCA III | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS335 | ÇİNCE I | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS336 | ÇİNCE II | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS347 | ÇİNCE III | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS435 | FRANSIZCA I | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS436 | FRANSIZCA II | 3 | - | 3 | 5 | |
GMS447 | FRANSIZCA III | 3 | - | 3 | 5 | |
Alan Dışı Seçmeli Dersler | T | U | K | AKTS | ||
GMS171 | ÇEVRE KORUMA | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS172 | ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS173 | İLETİŞİM | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS174 | İŞLETME MATEMATİĞİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS175 | GENEL EKONOMİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS176 | HALKLA İLİŞKİLER | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS177 | TEMEL HUKUK | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS178 | TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS179 | HİZMET PAZARLAMASI | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS180 | YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE FİNANSAL YÖNETİM | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS181 | BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS182 | YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET MUHASEBESİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS271 | İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS272 | ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS273 | KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS274 | VERGİ HUKUKU | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS275 | İŞARET DİLİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS276 | PROTOKOL VE SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS277 | ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS278 | PROJE YÖNETİMİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS279 | MÜZAKERE TEKNİKLERİ VE ÇATIŞMA YÖNETİMİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS280 | UYGARLIK TARİHİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS281 | TURİZMDE REKREASYON VE ANİMASYON | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS282 | YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE ÜRETİM YÖNETİMİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS371 | GENEL PSİKOLOJİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS372 | ÇAĞDAŞ YÖNETİM TEKNİKLERİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS373 | E-TİCARET | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS374 | YEMEK SOSYOLOJİSİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS375 | MESLEK ETİĞİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS376 | İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS377 | STRATEJİK YÖNETİM | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS378 | TURİZMDE GÜNCEL SORUNLAR VE YAKLAŞIMLAR | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS379 | MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS380 | YEMEK KÜLTÜRÜ VE MÜZİK | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS381 | YİYECEK VE İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS471 | FİKİR VE SANAT ESERLERİ HUKUKU | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS473 | TİCARET HUKUKU | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS475 | GİRİŞİMCİLİK | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS477 | İSTATİSTİK | 2 | - | 2 | 3 | |
GMS479 | ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA | 2 | - | 2 | 3 | |
Mesleki Seçimlik Dersler | T | U | K | AKTS | ||
GMS151 | MUTFAK EKİPMANLARI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS152 | MEDYA VE GASTRONOMİ | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS153 | ÇORBA VE SOS YAPIMI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS154 | GASTRONOMİ SEMİNERLERİ | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS155 | GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS156 | ANTİK YEMEK KÜLTÜRÜ | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS157 | GASTRONOMİ TURİZMİ | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS158 | ÜRÜN BELİRLEME VE SATIN ALMA | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS159 | GASTRONOMİ VE MUTFAK UYGULAMALARINA GİRİŞ-I | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS160 | GASTRONOMİ VE MUTFAK UYGULAMALARINA GİRİŞ-II | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS251 | İÇECEK TEKNOLOJİSİ VE BAR YÖNETİMİ | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS252 | GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS253 | KAHVE VE ÇAY KÜLTÜRÜ | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS254 | ZİYAFET MUTFAĞI VE ORGANİZASYONU | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS255 | VEJETERYAN MUTFAĞI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS256 | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS257 | MUTFAKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS258 | TURİZM MEVZUATI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS259 | YİYECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARINA GİRİŞ-I | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS260 | YİYECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARINA GİRİŞ -II | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS261 | ET İŞLEME UYGULAMALARI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS262 | TEMEL HAMUR YAPIM TEKNİKLERİ | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS351 | DENİZ ÜRÜNLERİ UYGULAMALARI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS352 | ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS353 | ÖNOLOJİ VE UYGULAMALARI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS354 | CATERİNG HİZMETLERİ | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS355 | ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE RESTORAN TASARIMI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS356 | GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS357 | GIDALARDA DEKORASYON SANATI VE TEKNİKLERİ | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS358 | YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS359 | DENEYSEL PİŞİRME YÖNTEMLERİ | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS360 | ŞEKER HAMURU MODELLEME TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS361 | SÜTLÜ TATLILAR VE DONDURMA UYGULAMALARI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS362 | TÜRKİYE'DE YÖRESEL ÜRÜNLER | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS364 | SOĞUK MUTFAK | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS451 | YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS453 | TÜRK TATLILARI UYGULAMALARI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS455 | YENİ MUTFAK AKIMLARI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS457 | OSMANLI SARAY MUTFAĞI UYGULAMALARI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS459 | DİYET MUTFAĞI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS461 | AKDENİZ MUTFAĞI UYGULAMALARI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS463 | UZAK DOĞU MUTFAĞI UYGULAMALARI | 1 | 2 | 2 | 3 | |
GMS465 | MOLEKÜLER GASTRONOMİ | 1 | 2 | 2 | 3 |