Duyurular
8.600 Yıllık Neolitik Dönem Çatalhöyük Ekmeği-Seminer-Deneysel Çalışma

Başkent Üniversitesi Kültür ve Sanat Araştırmaları Merkezi (BÜKSAM) tarafından düzenlenen, Başkent Üniversitesi Türk Mutfak Kültürü ve Uygulama Merkezi (TÜMAR), Başkent Üniversitesi Thermopolium Gastronomi Akademisi (TGA) ve Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  katkı ve destekleriyle 15  Mayıs  2025 Perşembe günü Saat 11.00'de Avni Akyol Konferans Salonu’nda Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Önceki Çatalhöyük Kazı Projesi Başkanı Prof.Dr. Ali Umut TÜRKCAN ve Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Arkoebotanik Uzmanı Dr.Öğ.Üyesi Salih KAVAK tarafından "Anadolu ve Dünyada Ekmek ve Maya Serüveninin Başlangıcı: 8.600 Yıllık Neolitik Dönem Çatalhöyük Ekmeği" konulu seminer verilmiştir. Saat 13.30’da Thermopolium Gastronomi Akademisi’nde (TGA) Deneysel olarak 8.600 yıllık Çatalhöyük Ekmeğinin üretimi  gerçekleştirilmiş ve akşam 17.30 da Kanal B Günce Programında canlı yayında konuklarımız televizyon programına katılmışlardır.

Etkinlik Fotoğrafları Linki