Başkent Üniversitesi ev sahipliğinde, Çin Büyükelçiliği ve Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği işbirliğiyle, Gastronomi ve Mutfak Sanatları (GMS) Bölüm Başkanlığı, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı ve Türk Mutfak Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜMAR) tarafından 21 Şubat 2025 tarihinde Türk ve Çin mutfak kültürünün tanıtımına yönelik Türk-Çin Gastrodiplomasi etkinliği düzenlenmiştir. Etkinlik kapsamında Üniversitemiz Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Çin Büyükelçisi Jiang Xuebin, iki ülke arasındaki dostluk ve eğitim iş birliğine dair önemli görüş alışverişinde bulunmuştur.Bu özel etkinlikle, kültürel diplomasi aracılığıyla Türk ve Çin mutfaklarının zengin mirasını tanıtmak ve iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek amaçlanmıştır.
Etkinlik Fotoğrafları İçin Lütfen Tıklayınız