Tulga Albustanlıoğlu-Sibel Aktaş- Elvan Çelik İnandık Vazosu Kanal B Günce

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında 10 Ekim 2022 Pazartesi günü Anadolu Medeniyetleri Müzesinde yer alan Hitit Dönemi seramiklerin yapım aşamalarının uygulamalı olarak gösterilmesi ve ziyaretçilerde tarih bilincinin oluşturulması amacıyla Anadolu Medeniyetleri Müzesinde Hitit Dönemi seramik sanatının en önemli örneği olan İnandık Vazosu ele alınmış ve antik dönem ritüeli atölye çalışmasıyla yeniden canlandırılmaya çalışılmıştır. Bu etkinlikle Hititlerin yaşadığı merkezlerden biri olan Ankara’nın tarihinin anlaşılması ve tanıtımının yapılmasına da katkı sağlanmıştır. Faaliyet Başkent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Kültür ve Sanat Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Başkent Üniversitesi Seramik Sanat ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğr.Gör. Sibel Aktaş ve Seramik Sanat ve Uygulama Merkezi Uzmanı Elvan Çelik tarafından gerçekleştirilmiştir. Duygu Çalı tarafından hazırlanıp sunulan 25 Ekim 2002 tarihli Kanal B Günce Programında bu etkinliği konuşuyoruz.

Kanal B Günce Programını İzlemek İçin Lütfen Tıklayınız

Anadolu Medeniyetleri Müzesindeki Konferansı İzlemek İçin Tıklayınız