Duyurular
Tulga Albustanlıoğlu- Servet Kazım Güney Roma Pompei Ekmeği Kanal B Günce

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında 9 Ekim 2022 Pazar günü Ankara Şehrinin geçmiş yıllarda yaşayan uygarlıklarını daha iyi anlatabilmek, Roma döneminde yapılan ve bazılarının günümüze kadar geldiği tespit edilen Antik Dönem Roma Ekmeklerini Başkent Üniversitesi TGA (Thermopolium Gastronomi Akademisi) fırınlarında üreterek Roma Hamamı Açık Hava Müzesinde hikayeleri ile birlikte tadımları gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlikle Ankara’nın Roma Dönemi Gastronomisi hakkında da ziyaretçilere bilgi verilmiş ve kent aidiyeti oluşmasına katkı sağlanmıştır. Etkinlik Başkent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Kültür ve Sanat Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr.Gör. Şef Servet Kazım Güney tarafından gerçekleştirilmiştir. Duygu Çalı tarafından hazırlanıp sunulan 20 Ekim 2002 tarihli Kanal B Günce Programında bu etkinliği konuşuyoruz.

Kanal B Günce Program kaydıı İzlemek için lütfen Tıklayınız