Başkent Kültür Yolu Festivali İnandık Hitit Vazosu Etkinliği

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında 10 Ekim 2022 Pazartesi günü Anadolu Medeniyetleri Müzesinde yer alan Hitit Dönemi seramiklerin yapım aşamalarının uygulamalı olarak gösterilmesi ve ziyaretçilerde tarih bilincinin oluşturulması amacıyla Anadolu Medeniyetleri Müzesinde Hitit Dönemi seramik sanatının en önemli örneği olan İnandık Vazosu ele alınmış ve antik deönem ritüeli atölye çalışmasıyla yeniden canlandırılmaya çalışılmıştır. Bu etkinlikle Hititlerin yaşadığı merkezlerden biri olan  Ankara’nın tarihinin  anlaşılması ve tanıtımının yapılmasına da katkı sağlanmıştır. Faliyet Başkent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Kültür ve Sanat Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Başkent Üniversitesi Seramik Sanat ve Uygulama Merkezi  Müdürü Öğr.Gör. Sibel Aktaş ve Seramik Sanat ve Uygulama Merkezi  Uzmanı Elvan Çelik tarafından gerçekleştirilmiştir.