Başkent Üniversitesi ile Amasra Belediyesi arasında imzalanan yöresel yemeklerinin araştırılması alanında işbirliği protokolü kapsamında Amasra Yöresi Yemeklerinin tanıtımı amacıyla 24 Eylül 2022 tarihinde Amasra Belediyesi ile ortak bir atölye çalışması düzenlenmiştir. Atölye çalışması Başkent Üniversitesi GSTMF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Şef Servet Güney tarafından yapılmıştır. Atölye çalışmasına Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da katılmışlardır. Atölye çalışmasında Öğr. Gör. Şef Servet Güney Amasra'nın önemli ürünlerinden olan manda peyniri ve yabani çilek kullanılarak otel, restoran ve kafelerin menülerine yeni yemekler kazandırılması ve bu ürünlerin tanıtımına katkı sağlanmasına katkıda bulunmuştur.
Haber Videosu İçin Lütfen Tıklayınız