Duyurular
Aslan Balığı Projesi

21.04.2022 tarihinde Thermopolium Gastronomi Akademisi'nde ''Aslan Balığı Etkinliği'' adı altında bilgi ve deneyim kazandırılacak bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında önce Akdeniz Koruma Derneği (AKD) Gökova Saha Asistanı ve Moleküler Biyolog Yankı Tandırcıoğlu öğrencilerle Yeni Balıklar hakkında bir seminer düzenledi. Sonrasında GMS351 Deniz Ürünleri Uygulamaları dersi kapsamında Öğr. Gör. Tayfun Işık koordinatörlüğünde Aslan balığından 4 ayrı demo tabak çalışması gerçekleştirildi. Bölüm Başkan Yardımcımız Prof. Dr. İsmail Tokmak, bölüm hocalarımız Dr. Öğr. Üyesi İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr. Gör. Servet Kazım Güney, Öğr. Gör. Umut Açıcı, Arş. Gör. Arda Er ve AKD Gökova Saha Asistanı ve Biyolog Yankı Tandırcıoğlu'nun da katılımlarıyla Tayfun Işık imzalı tabakların tadımı yapıldı. Tabakların çekimini ise Öğr. Gör. Selim Delil gerçekleştirildi. Denizlerdeki eşsiz görüntüsüyle, ekosisteme ve biyoçeşitliliğe verdiği zararlar dolayısıyla sofralarımıza kazandırılması gerektiğini düşünülen Aslan Balığı için ayrı formlarda hazırlanan her tabakta farklı bir aroma yakalandı.

Kısa Videoyu İzlemek İçin Lütfen Tıklayınız