Amasra Gastronomi Projesi

Amasra Belediyesi ve Başkent Üniversitesi arasında imzalanan Amasra Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemeklerinin tespitine yönelik protokol kapsamında akademik çalışmalar yürütmek üzere Başkent Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi İlkay Yılmaz, Dr.Öğr.Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör Servet Kazım Güney ve Yüksek Lisans öğrencisi Merve Gündüz tarafından 31.03.2022-02.04.2022 tarihleri arasında Amasra’ya saha ziyareti gerçekleştirilmiştir. “Amasra’nın Gelecek Planı” projesi için Amasra Belediye Başkanı Sn. Recai Çakır ile görüşülüp gelecekte yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunulmuştur. Saha ziyaretinde Amasra yöre halkı ile röportajlar yapılmış, yöresel yemekleri kayıt altına almak için uygulamalar gerçekleştirilmiştir. İlerleyen aşamalarda yöreye ait ancak bilinmeyen ürünlerle yeni yemek geliştirme çalışmalarının yapılması, Amasra’nın tanınan ve tanınmayan yöresel yemeklerinden oluşan bir Amasra Yemekleri Kitabı yazılması planlanmaktadır.