GMS Katalog
Katalog Ders Yükü : 7 ders, 20 kredi
Üniversite Zorunlu Dersleri T U K AKTS
BTU100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI   2 - 2 2
GSBHSH SEÇMELİ GÜZEL SANATLAR/İLK YARDIM   - 2 1 1
ORY100 ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ   1 - 1 1
 
Birinci Yarıyıl (Güz) T U K AKTS
Yarıyıl Ders Yükü : 8 ders, 21 kredi
ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I   2 - 2 2
ENG125 İNGİLİZCE I   4 - 4 5
GMSXXX MESLEKİ SEÇMELİ DERS I   1 2 2 3
GMSXXX ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS I   2 - 2 3
GMS101 GENEL İŞLETME   3 - 3 5
GMS103 GENEL MUHASEBE   3 - 3 5
GMS105 GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ   3 - 3 5
TÜRK101 TÜRK DİLİ I   2 - 2 2
 
İkinci Yarıyıl (Bahar) T U K AKTS
Yarıyıl Ders Yükü : 8 ders, 21 kredi
ATA102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II   2 - 2 2
ENG126 İNGİLİZCE II (ÖK: ENG125) 4 - 4 5
GMSXXX MESLEKİ SEÇMELİ DERS II   1 2 2 3
GMSXXX ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS II (**)   2 - 2 3
GMS102 TEMEL MUTFAK BİLGİLERİ   3 - 3 5
GMS104 MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ   3 - 3 5
GMS106 GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN   3 - 3 5
TÜRK102 TÜRK DİLİ II   2 - 2 2
 
Üçüncü Yarıyıl (Güz) T U K AKTS
Yarıyıl Ders Yükü : 7 ders, 19 kredi
ENG225 İNGİLİZCE III (ÖK: ENG126) 4 - 4 5
GMSXXX MESLEKİ SEÇMELİ DERS III   1 2 2 3
GMSXXX ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS III   2 - 2 3
GMS201 TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI I   2 4 4 8
GMS203 MENÜ YÖNETİMİ VE PLANLAMASI   2 - 2 3
GMS205 TASARIM VE ESTETİK   2 2 3 5
GMS207 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ   2 - 2 3
 
Dördüncü Yarıyıl (Bahar) T U K AKTS
Yarıyıl Ders Yükü : 7 ders, 18 kredi
ENG226 İNGİLİZCE IV (ÖK: ENG225) 4 - 4 5
GMSXXX MESLEKİ SEÇMELİ DERS IV   1 2 2 3
GMSXXX ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS IV   2 - 2 3
GMS200 STAJ I   - 40 - 1
GMS202 TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI II (ÖK: GMS201) 2 4 4 8
GMS204 YÖNETİM VE ORGANİZASYON   3 - 3 5
GMS206 GENEL TURİZM   3 - 3 5
 
Beşinci Yarıyıl (Güz) T U K AKTS
Yarıyıl Ders Yükü : 7 ders, 19 kredi
ENG367 İNGİLİZCE V (ÖK: ENG226) 4 - 4 5
GMSXXX MESLEKİ SEÇMELİ DERS V   1 2 2 3
GMSXXX ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS V (***)   2 - 2 3
GMSXXX SEÇMELİ YABANCI DİL I   3 - 3 5
GMS301 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI I   1 3 3 5
GMS303 DÜNYA MUTFAKLARI I   1 3 3 5
GMS305 PASTANE UYGULAMALARI   1 2 2 4
 
Altıncı Yarıyıl (Bahar) T U K AKTS
Yarıyıl Ders Yükü : 8 ders, 19 kredi
ENG368 İNGİLİZCE VI (ÖK: ENG367) 4 - 4 5
GMSXXX MESLEKİ SEÇMELİ DERS VI   1 2 2 3
GMSXXX ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS VI (***)   2 - 2 3
GMSXXX SEÇMELİ YABANCI DİL II   3 - 3 5
GMS300 STAJ II   - 40 - 1
GMS302 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI II   1 3 3 5
GMS304 DÜNYA MUTFAKLARI II   1 3 3 5
GMS306 FIRINCILIK UYGULAMALARI   1 2 2 3
 
Yedinci Yarıyıl (Güz) T U K AKTS
Yarıyıl Ders Yükü : 7 ders, 19 kredi
GMSXXX MESLEKİ SEÇMELİ DERS VII   1 2 2 3
GMSXXX ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS VII (***)   2 - 2 3
GMSXXX SEÇMELİ YABANCI DİL III   3 - 3 5
GMS403 YİYECEK VE İÇECEK ÜRETİMİ VE SERVİSİ   2 4 4 6
GMS405 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ   3 - 3 5
GMS409 BİTİRME PROJESİ   1 2 2 3
İNG490 MESLEKİ İNGİLİZCE   3 - 3 5
 
Sekizinci Yarıyıl (Bahar) T U K AKTS
Yarıyıl Ders Yükü : 1 ders, 20 kredi
GMS400 İŞ BAŞINDA EĞİTİM (****)   - 40 20 30
 
Zorunlu Seçimlik Yabancı Dil Dersleri T U K AKTS
GMS135 ALMANCA I   3 - 3 5
GMS136 ALMANCA II   3 - 3 5
GMS147 ALMANCA III   3 - 3 5
GMS235 İTALYANCA I   3 - 3 5
GMS236 İTALYANCA II   3 - 3 5
GMS247 İTALYANCA III   3 - 3 5
GMS335 ÇİNCE I   3 - 3 5
GMS336 ÇİNCE II   3 - 3 5
GMS347 ÇİNCE III   3 - 3 5
GMS435 FRANSIZCA I   3 - 3 5
GMS436 FRANSIZCA II   3 - 3 5
GMS447 FRANSIZCA III   3 - 3 5
 
Alan Dışı Seçmeli Dersler T U K AKTS
GMS171 ÇEVRE KORUMA   2 - 2 3
GMS172 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ   2 - 2 3
GMS173 İLETİŞİM   2 - 2 3
GMS174 İŞLETME MATEMATİĞİ   2 - 2 3
GMS175 GENEL EKONOMİ   2 - 2 3
GMS176 HALKLA İLİŞKİLER   2 - 2 3
GMS177 TEMEL HUKUK   2 - 2 3
GMS178 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ   2 - 2 3
GMS179 HİZMET PAZARLAMASI   2 - 2 3
GMS180 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE FİNANSAL YÖNETİM   2 - 2 3
GMS181 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ   2 - 2 3
GMS182 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET MUHASEBESİ   2 - 2 3
GMS271 İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU   2 - 2 3
GMS272 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ   2 - 2 3
GMS273 KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU   2 - 2 3
GMS274 VERGİ HUKUKU   2 - 2 3
GMS275 İŞARET DİLİ   2 - 2 3
GMS276 PROTOKOL VE SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI   2 - 2 3
GMS277 ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK   2 - 2 3
GMS278 PROJE YÖNETİMİ   2 - 2 3
GMS279 MÜZAKERE TEKNİKLERİ VE ÇATIŞMA YÖNETİMİ   2 - 2 3
GMS280 UYGARLIK TARİHİ   2 - 2 3
GMS281 TURİZMDE REKREASYON VE ANİMASYON   2 - 2 3
GMS282 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE ÜRETİM YÖNETİMİ   2 - 2 3
GMS371 GENEL PSİKOLOJİ   2 - 2 3
GMS372 ÇAĞDAŞ YÖNETİM TEKNİKLERİ   2 - 2 3
GMS373 E-TİCARET   2 - 2 3
GMS374 YEMEK SOSYOLOJİSİ   2 - 2 3
GMS375 MESLEK ETİĞİ   2 - 2 3
GMS376 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ   2 - 2 3
GMS377 STRATEJİK YÖNETİM   2 - 2 3
GMS378 TURİZMDE GÜNCEL SORUNLAR VE YAKLAŞIMLAR   2 - 2 3
GMS379 MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ   2 - 2 3
GMS380 YEMEK KÜLTÜRÜ VE MÜZİK   2 - 2 3
GMS381 YİYECEK VE İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ   2 - 2 3
GMS471 FİKİR VE SANAT ESERLERİ HUKUKU   2 - 2 3
GMS473 TİCARET HUKUKU   2 - 2 3
GMS475 GİRİŞİMCİLİK   2 - 2 3
GMS477 İSTATİSTİK   2 - 2 3
GMS479 ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA   2 - 2 3
 
Mesleki Seçimlik Dersler T U K AKTS
GMS151 MUTFAK EKİPMANLARI   1 2 2 3
GMS152 MEDYA VE GASTRONOMİ   1 2 2 3
GMS153 ÇORBA VE SOS YAPIMI   1 2 2 3
GMS154 GASTRONOMİ SEMİNERLERİ   1 2 2 3
GMS155 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ   1 2 2 3
GMS156 ANTİK YEMEK KÜLTÜRÜ   1 2 2 3
GMS157 GASTRONOMİ TURİZMİ   1 2 2 3
GMS158 ÜRÜN BELİRLEME VE SATIN ALMA   1 2 2 3
GMS159 GASTRONOMİ VE MUTFAK UYGULAMALARINA GİRİŞ-I   1 2 2 3
GMS160 GASTRONOMİ VE MUTFAK UYGULAMALARINA GİRİŞ-II   1 2 2 3
GMS251 İÇECEK TEKNOLOJİSİ VE BAR YÖNETİMİ   1 2 2 3
GMS252 GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ   1 2 2 3
GMS253 KAHVE VE ÇAY KÜLTÜRÜ   1 2 2 3
GMS254 ZİYAFET MUTFAĞI VE ORGANİZASYONU   1 2 2 3
GMS255 VEJETERYAN MUTFAĞI   1 2 2 3
GMS256 TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER   1 2 2 3
GMS257 MUTFAKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ   1 2 2 3
GMS258 TURİZM MEVZUATI   1 2 2 3
GMS259 YİYECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARINA GİRİŞ-I   1 2 2 3
GMS260 YİYECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARINA GİRİŞ -II   1 2 2 3
GMS261 ET İŞLEME UYGULAMALARI   1 2 2 3
GMS262 TEMEL HAMUR YAPIM TEKNİKLERİ   1 2 2 3
GMS351 DENİZ ÜRÜNLERİ UYGULAMALARI   1 2 2 3
GMS352 ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI   1 2 2 3
GMS353 ÖNOLOJİ VE UYGULAMALARI   1 2 2 3
GMS354 CATERİNG HİZMETLERİ   1 2 2 3
GMS355 ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE RESTORAN TASARIMI   1 2 2 3
GMS356 GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ   1 2 2 3
GMS357 GIDALARDA DEKORASYON SANATI VE TEKNİKLERİ   1 2 2 3
GMS358 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ   1 2 2 3
GMS359 DENEYSEL PİŞİRME YÖNTEMLERİ   1 2 2 3
GMS360 ŞEKER HAMURU MODELLEME TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI   1 2 2 3
GMS361 SÜTLÜ TATLILAR VE DONDURMA UYGULAMALARI   1 2 2 3
GMS362 TÜRKİYE'DE YÖRESEL ÜRÜNLER   1 2 2 3
GMS364 SOĞUK MUTFAK   1 2 2 3
GMS451 YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK   1 2 2 3
GMS453 TÜRK TATLILARI UYGULAMALARI   1 2 2 3
GMS455 YENİ MUTFAK AKIMLARI   1 2 2 3
GMS457 OSMANLI SARAY MUTFAĞI UYGULAMALARI   1 2 2 3
GMS459 DİYET MUTFAĞI   1 2 2 3
GMS461 AKDENİZ MUTFAĞI UYGULAMALARI   1 2 2 3
GMS463 UZAK DOĞU MUTFAĞI UYGULAMALARI   1 2 2 3
GMS465 MOLEKÜLER GASTRONOMİ   1 2 2 3