Yükleniyor
image

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı
ilkayyilmaz[at]baskent.edu.tr
0312 246 66 66 6718

  • Lisans, (2004), Ege Üniversitesi, Mühendislik Bilimleri

  • H-İndeks 2
    • Gıda ve Beslenme Bilimi
    Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
    1  A gastronomical product in Bursa Cuisine; Orhangazi Gedelek pickles, International Journal of Gastronomy and Food Science, 0(0), 2024

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    2  Product Development and Sensory Evaluation of Dark Chocolate Filled with Chestnut Honey, Black Sea Journal of Agriculture, 0(0), 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Gamze Doğan
    3   Sumak (Rhus coriaria L.) Bitkisinin Fitoterapide Kullanımı ve Gastronomik Değeri, JOURNAL OF ACADEMIC TOURISM STUDIES, 4(1), 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Ecem Akay, Umut Eyioğlu
    4  Metataxonomic sequencing to assess microbial safety of buffalo yogurts in Amasra Region, Foodborne Pathogens and Disease, 1(12), 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Berrak Delikanlı Kıyak
    5   BİR GASTRONOMİK DEĞER OLARAK ZEYTİNYAĞI VE SAĞLIK ETKİLERİ, International Journal of Tourism Research, 3(1), 2023

    Büşra Senem Gürgün, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    6  YÖRESEL YEMEK FARKINDALIĞI HAKKINDA NİTEL BİR ÇALIŞMA: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ (A QUALITATIVE STUDY ON LOCAL FOOD AWARENESS: THE CASE OF BASKENT UNIVERSITY), JOGHAT, 0(0), 2023

    Öğr.Gör. Bürge Kardeş Delil, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    7  PLANT BASED FOODS, EJONS International Journal on Mathematic, 7(2), 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    8  Menü Kartları ile Dijital Menülerin Karşılaştırmalı İncelenmesi (Comparative Examination of Menu Cards and Digital Menus), JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 0(0), 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Aylin Erdem Türk
    9  GLUTENSİZ ÜRÜNLERİN ÜRETİLDİĞİ MUTFAKLARIN ÖZELLİKLERİ, Review of Tourism Administration Journal, 4(4), 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    10  Some Local Dishes Specific to Van Cuisine, Article, 3(0), 2023

    Buse Yıldırım, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    11   TİCARİ MUTFAKLARDA TASARIM VE ERGONOMİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME, Turkish Journal of Scientific Reviews, 16(2), 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Öğr.Gör. Ecem Akay
    12  Michelin Yeşil Yıldız Kriterlerinin Zincir İşletmeler Tarafından Uygulanabilirliğinin Değerlendirilmesi: İstanbul Örneği, Sosyal, Beşerî ve İdari Bilimler Dergisi, 6(9), 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Ecem Akay, Alperen Çiçek
    13  Bursa Yemek Kültürü Üzerine Nitel Bir Araştırma (A Qualitative Research on Bursa Food Culture), JOTAGS, 0(0), 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Sena Nur Doğan
    14  Plant-Based Foods and Latest Developments, Journal of Apitherapy and Nature, 6(0), 2023

    Araş.Gör. Ceren Özen, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    15  YETİŞKİN BİREYLERDE RENKERLE YEME ARZUSU İLİŞKİSİNİN ARAŞTIRILMASI (INVESTIGATION OF THE RELATIONSHIP OF COLORS AND EATING DESIRE IN ADULT INDIVIDUALS), Journal of Gastronomy Hospitality and Travel, 6(1), 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Ahsem Türker
    16  Zincir Yiyecek İçecek İşletmelerinde Sürdürülebilirlik Uygulamaları, Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, 7(1), 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Ecem Akay
    17  The Ankyra (Ankara) Expedition of Alexander the Great of Macedonia (333 BC): A logistical analysis of what is thought to be the gastronomical products, Külliye, 0(0), 2023

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    18  Antik Zeugma Kenti Seramik Kap Örnekleri Kullanılarak Yapılan Roma Yemeği ve Duyusal Analizleri, JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 11(1), 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Öğr.Gör. Servet Kazım Güney
    19  The effect of kefir consumption on the lipid profile for individuals with normal and dyslipidemic properties: a randomized controlled trial; [O efeito do consumo de kefir no perfil lipídico em indivíduos com propriedades normais e dislipidêmicas: um ensaio clínico randomizado], Revista de Nutricao, 35(0), 2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Bahattin Arslan
    20   Culinary Culture and Special Day Meals of Elazig, Art/icle, 2(2), 2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Öğr.Gör. Bürge Kardeş Delil, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    21   A QUALITATIVE RESEARCH ON THE ROLE OF FESTIVALS IN PROMOTION CULINARY CULTURE, Review of Tourism Administration Journal, 3(2), 2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Betül Çam
    22  Neurogastronomy: Factors Affecting the Taste Perception of Food, International Journal of Gastronomy and Food Science, 2(1), 2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Pelin Tokat
    23   Güvenli Bıçak Kullanımında ve Şef Bıçağı Tercihinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Bilgi Seviyelerinin Belirlenmesi, JOTAGS, 8(4), 2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Mete Han Üner, Eren Yalçın
    24   Kokumi tat algısı üzerine bir değerlendirme, Gıda ve Yem Biilmi - Teknolojisi Dergisi / Journal of Food and Feed Science, 27(27), 2022

    Nuray Altuntaş, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    25  Maulana and sekanjabin (oxymel): a ceremonial relationship with gastronomic and health perspectives, Journal of Ethnic Foods, 9(1), 2022

    Halil İbrahim Orhan, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, İsmial Hakkı Tekiner
    26   İşçi Beslenmesi, İş Kazaları ve Üretkenlik İlişkisinin İncelenmesi, Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 3(3), 2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Mete Han Üner
    27  GELENEKSEL HATAY MUTFAĞI ve MODERN HATAY MUTFAĞININ DEĞİŞİMİNİN İNCELENMESİ (EXAMINATION OF THE CHANGE OF TRADITIONAL HATAY CUISINE AND MODERN HATAY CUISINE), Journal of Gastronomy, 5(3), 2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    28  Gastroarkeoloji: Arkeolojik Gıda Kalıntılarından Antik DNA'nın Geri Kazanımı, Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9(5), 2021

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    29  Keçiboynuzu unu (Ceratonia siliqua L.) kullanımının eriştelerin fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerine etkisi, JOTAGS, 0(0), 2021

    Burçin Başarık Şen, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    30  Covid-19 dan Sonra Gıda Güvenliği Açısından Yeme İçme Ünitelerinde Alınan Önlemlerdeki Değişiklikler (Changes in the Measures Taken in Food and Beverage Units for Food Safety After Covid-19), JOTAGS, 9(0), 2021

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    31   Gastronomi Turizminin Gelişiminde Gastronomi Festivalleri ve Türkiyedeki Mevcut Durum, ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi, 1(1), 2021

    Nisa Erciyas, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    32  Nörogastronomi, AYDIN GASTRONOMİ, 5(2), 2021

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Ecem Akay, Öğr.Gör. Arda Er
    33  Artisan Yemekler ve Gıdalar, AYDIN GASTRONOMİ, 0(0), 2021

    Fatma Nur Şen Negizözen, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    34   Yanıltıcı gıda yayınlarına karşı yasak mı yoksa etik mi?,, Turkish Journal of Bioethics, 7(4), 2021

    Aziz Ekşi, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    35  Geleneksel Yemeklerde Dekonstrüksiyon Tekniği Kullanılarak Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz- Çorum Alaca? Örneği, JOTAGS, 9(2), 2021

    Öğr.Gör. Gökmen Duman, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Öğr.Gör. Arda Er
    36   Isı Stresi ve Sıvı Alımının Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Üzerine Etkileri., OHS AKADEMİ, 3(2), 2020

    Mete Han Üner, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    37  Investigation of the changes in volatile composition and amino acid profile of a gala-dinner dish by GC-Ms and LC-MS/MS analyses, International Journal of Gastronomy and Food Science, 25(0), 2020

    Tolgahan Tabak, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, İsmail Hakkı Tekiner
    38   Türkiyedeki Gastronomi Turizmi Hakkında Genel Bir İnceleme, Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi, 4(1), 2020

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Haydar Şahin
    39  Effect of administering kefir on the changes in fecal microbiota and symptoms of Inflammatory Bowel Disease: A randomized controlled, Turkish Journal of Gastroenterology, 30(3), 2019

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Enver Dolar, Haydar Özpınar
    1  GASTRONOMİDE SİYAH İLE MOR YİYECEKLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI, VII. International Gastronomy Tourism Studies Congress (UGTAK) 2023, 26.09.2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Yağmur Kırmaç, İsmet Ünal
    2  Yerel Pazarlarda Satılan Ev Yapımı Manda Yoğurtları ile Endüstriyel Manda Yoğurtlarının Duyusal Olarak Karşılaştırılması, 2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, 05.09.2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Berrak Delikanlı Kıyak
    3  SÜRDÜRÜLEBİLİR MENÜLER ATIKTAN TABAĞA, 4th International Travel and Tourism Dynamics, 04.09.2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Naile Doğan, Fatih Karaat
    4  Afet Dönemlerinde Tüketilebilecek Gıdalar ve Özel Beslenme İhtiyaçlarına Göre Gıda Önerileri, IV. Uluslararas1 Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu , 08.06.2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Servet Kazım Güney
    5  Sürdürülebilirlik Bağlamında Michelin Yeşil Yıldız Kriterlerinin Değerlendirilmesi, 5. Uluslararası Sanat ve Tasarım Eğitimi Sempozyumu, 27.04.2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Ecem Akay
    6  Ankarada XYZ Kuşakları Kahve Tüketim Alışkanlıklarının Araştırılması, Ulusal Kahve Sempozyumu, 03.02.2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Gamze Sonbay
    7  Yeni Nesil Probiyotikler ( Next Generation Probiotics), 7.Uluslararası Asya Modern Bilimler Kongresi, 09.12.2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Berrak Delikanlı Kıyak
    8  Probıyotıklere Alternatıf Postbıyotıkler ve Sağlık Üzerıne Potansıyel Etkılerı, 7th Asia Pacific International Modern Science Congress, 04.11.2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Berrak Delikanlı Kıyak
    9  Evaluation of the Efficiency of the Training of Chefs Food Preparation, Cooking, Storage Techniques, Nutrition and Food Safety Working in International Gastronomy Enterprise, 7th International Food Safeyt Congress, 03.11.2022

    Ersen Er, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    10  YEŞİL GASTRONOMİ, ATIK YÖNETİMİ VE GASTRONOMİDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YEŞİL BURSA YEŞİL RESTORANLAR, Bursa Gastronomi Çalıştayı , 24.10.2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    11  Use of Spirulina platensis as a Functional Ingredient in Dairy Products, 2nd International Conference on Engineering and Applied Natural Sciences, 15.10.2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Berrak Delikanlı Kıyak
    12  SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIK OLARAK ÜRÜN GELİŞTİRMESİ VE DUYUSAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ, UGTAK, VI. INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, 06.10.2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Yaren Bak
    13  Bursa Mutfak Kültürü Üzerine Nitel Bir Araştırma, 3.International Travel amp;amp; Tourism Dynamics, 28.09.2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    14  Sustainability practices in chain food-beverage businesses, Symposium Toward the International Society for Gastronomic Sciences and Studies, Pollenzo and Turin, 23.09.2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    15  CULINARY CULTURE AND SPECIAL DAY MEALS OF ELAZIĞ, GANUD-3 International Conference On Gastronomy, Nutrition andDietetics, 06.05.2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    16  Covid-19 dan Sonra Gıda Güvenliği Açısından Yeme İçme Ünitelerinde Alınan Önlemlerdeki Değişiklikler, 2.International Travel amp;amp; Tourism Dynamics, 21.10.2021

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    17  Gastroarkeoloji: Arkeolojik Gıda Kalıntılarından Antik DNA?nın Geri Kazanımı, 2.International Travel amp;amp; Tourism Dynamics, 21.10.2021

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    18  Food Allergen Management at Chaın Food amp;amp; Beverage Busınesses Accordıng to the New Labelıng Regulatıon Under Turkısh Food Codex, Ganud, 2nd Internatıonal Conference On Gastronomy, Nutrıtıon And Dıetetıcs, 19.06.2021

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    19  Kefir Tüketiminin Normal Ve Dislipidemik Özellikler Gösteren Bireylerde Lipit Profili Üzerine Etkisi, 4 Uluslararası Beslenme Obezite Ve Toplum Sağlığı Kongresi, 24.12.2020

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    20  Identıfıcatıon Of Campylobacter Specıes In Poultry Samples İn ıstanbul Provınc, 5th Internatıonal Conference On Agrıculture, Anımal Scıence and Rural Development, 13.11.2020

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    21  Alternatıve Product Development Studıes From Carob, 5th Internatıonal Conference On Agrıculture, Anımal Scıence and Rural Development, 13.11.2020

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    22  Postbiotics Against Pathogens, 5th Internatıonal Conference On Agrıculture, Anımal Scıence and Rural Development, 13.11.2020

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    23  Coğrafi İşaretli Türk ve İtalyan Fındıklarının Bazı Duyusal Özelliklerinin Karşılaştırmalı İncelenmesi, International Travel Tourism Dynamics 2020, 08.10.2020

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    24  Hipokrattan İbn-i Sina ve Mevlana?ya Uzanan Kadim Bir Şerbetin İzinde: Sirkencübin ve Sağlıkta Yeri, 4.Uluslararası Zeugma Kongresi, 29.05.2020

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    25  Ödüllü Bir Yemeğin Aromatik ve Tat Unsurlarının GC-MS ve LC-MS/MS Yöntemleri İle İncelenmesi, 4.Uluslararası Zeugma Konferansı, 29.05.2020

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    26  Gıdalarda Temiz Etiket Uygulamaları ve Ötesi/ Clean Label Application for Foods and Beyond,, 2. Uluslararası Tarım Ve Gıda Etiği Kongresi, 24.10.2019

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    27  Gidalarda Siyah Renk Olarak Kullanilan Aktif Karbonun; Genel Özellikleri, Kullanım Alanları ve Sağlık Etkileri, International Gastronomy Tourism Studies Congress, 19.10.2019

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    28  Researches On Metabolomics In Nutrition And Food, International Agriculture Congress, 21.08.2019

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    29  Effect of administering kefir on Inflammatory Bowel Disease, International Scientific Association of Probiotics and Prebiotics Conference, 14.05.2019

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    30  Kefirin fekal mikrobiyotadaki değişikliklere ve Inflamatuvar Bağırsak Hastalığı Semptomlarına etkisi: Randomize Kontrollü bir çalışma, 5. Ulusal Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotik Kongresi, 11.10.2018

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    31  Effect of administering kefir on the changes in fecal microbiota and symptoms of Inflammatory Bowel Disease: A randomized controlled trial, 1st International Food and Medicine Congress, 24.05.2018

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    32  Kefirin Bazı Probiyotik Özelliklerinin Belirlenmesi Ve İnflamatuar Bağırsak Hastalarının Semptomlarına, Hasta Dışkılarındaki Lactobacillus Florasına Etkilerinin İncelenmes, 6.Gıda Güvenliği Kongresi, 03.05.2018

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    33  Evaluation of Probiotic Properties of Kefir and Determination its Effects on Inflammatory Bowel Disease Patient?s Lactobacillus Flora of Gaita and Biochemical Parameters and Symptoms, 2nd International Human Microbiota in Health and Diseases Congress, 18.04.2018

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    34  Fonksiyonel Gıdalarda Gıda Güvenliği ve Toksikoloji, 1. Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi, 11.04.2013

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz

    Yazarlık Bilgileri

    1  Temel Pastacılık, İlk Baskı, Akademisyen Yayınları, 2023

    Öğr.Gör. Servet Kazım Güney, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    2  Yöresel Mutfak Uygulamaları, İlk Baskı, Palme Yayınevi, 2022

    Öğr.Gör. Servet Kazım Güney, Öğr.Gör. Bürge Kardeş Delil, Doç. Dr. İlkay Yılmaz

    Editör Bilgileri

    3  Menü Planlama ve Özel Menüler, İlk Baskı, Akademisyen Yayınevi, 2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz

    Kitap Bölümü Bilgileri

    4  Probiyotikler ve Güncel Çalışmalar, In:Temel Tıp Bilimlerinde Güncel Çalışmalar 4, 114-149,

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Berrak Delikanlı Kıyak
    5  GIDALARDA BULUNAN TOKSİK BİLEŞİKLER VE GIDA BULAŞANLARI, In:Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları, 301-339,

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    6  Coğrafi İşaretli Türk ve İtalyan Fındıklarının İncelenmesi, In:Gastronomi ve Mutfak Sanatları Üzerine Güncel Araştırmalar- I, 97-126, 2024

    Mehmet Taş, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    7  Pastane Üretiminde İş Güvenliği, In:TATLI VE PASTACILIK, 43-55, 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    8  Products Developed in Gastronomy and Their Potential for Use of Food and Beverage Businesses, In:Current Trends and Practices in Tourism, 123-136, 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    9  Pharmacological and Therapeutic Potential of Adaptogenic Plants, In:Recent Advances in Molecular Biology and Biochemistry, 205-232, 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Berrak Delikanlı Kıyak
    10  Adaptojenik Mantarlar, In:TARIM, ORMAN VE SU BİLİMLERİNDE ÖNCÜ VE ÇAĞDAŞ ÇALIŞMALAR, 139-157, 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Berrak Delikanlı Kıyak
    11  Fruktoz Şurubu, In:Türkiye Turizm , 102-122, 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    12  Probiotics and Prebiotics in the Prevention and Treatment of COVID-19, In:Functional Foods and Viral Diseases, 57-68, 2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    13  Studies to Reduce Food Loss in Tourism, In:Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, 485-500, 2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    14  Microbiological Content of Kefir, In:Kefir: Nutrition, Consumption and Health Benefits, 165-188, 2022

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    15  Gıda ve İklim Değişikliği, In:Gıda Felsefesi, 83-95, 2021

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    16  Gastronomi İşletmelerinde Yiyecek İçecek Maliyet Kontrol Sistemleri ve Güncel Yöntemler, In:Turizm İşletmeciliği, Pazarlaması ve Ekonomisi, 369-384, 2021

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    17  FONKSİYONEL GIDA EĞİLİMLERİ, In:GASTRONOMİDE GÜNCEL EĞİLİMLER, 65-80, 2021

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    18  MENÜ KARTI TASARIMI VE DİJİTAL MENÜLER, In:Menü Planlama ve Özel Menüler, 37-51, 2019

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    19  Menü Tanımı, Tarihsel Gelişimi ve Menü Çeşitleri, In:Menü Planlama ve Özel Menüler, 1-8, 2018

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    20  MENÜ GELİŞTİRME AŞAMALARI, In:Menü Planlama ve Özel Menüler, 9-13, 2015

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    21  Gıda Mühendisliği Tanımı, Tarihçesi, Sektördeki Çalışma Alanları, Görev ve Sorumlulukları, In:Gıda Mühendisliğine Giriş, 21-39, 2009

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    aaa
    1 Kuru fasulye mayası ve nohut mayası ile ekmek üretimi, mikrobiyolojik ve duyusal olarak karşılaştırılması, Ar-Ge, Danışman, 30.09.2023

    İlknur Mergen, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    2 Airfryer (hava fritözü) ve geleneksel pişirme yöntemlerinin akrilamid oluşumu yönünden karşılaştırılması, Ar-Ge, Danışman, 30.09.2023

    İlknur Mergen, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    3 Kore mutfağında fermente soya fasulyesinden elde edilen goçucang-gangcang-doencang`in farklı malzemelerle üretim olanaklarının ve mikroflorasının araştırılması, Ar-Ge, Yürütücü, 03.08.2023

    Aylin Doğaner, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    4 Sous vide metoduyla pişirilen etlerde ambalaj malzemelerinden geçiş testleri ile migrasyonun tespit edilmesi , Ar-Ge, Danışman, 02.08.2023

    Aysun Saruhan, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    5 Geleneksel artizan peynirlerin liyofilize edilerek tüketim ve piyasaya sürülme olanaklarının araştırılması , Ar-Ge, Danışman, 02.08.2023

    Ebru Yıldırım, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    6 Sıcak turşu olarak adlandırılan turşu yapım tekniği ile geleneksel tuşu yapım tekniğinin mikrobiyolojik ve duyusal olarak karşılaştırılması, Ar-Ge, Danışman, 02.08.2023

    Baki Yasin İmam, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    7 Pişirme Kaplarından Gıdalara Alüminyum Geçişinin Belirlenmesi, Ar-Ge, Yürütücü, 01.08.2023

    Naile Doğan, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    8 Akdeniz Havzasındaki İstilacı Türlerden Aslan Balığı ile Mücadele Kapsamında Aslan Balığının Gastronomik Değerinin İncelenmesi ve Ürün Geliştirmeye Yönelik Bir Araştırma , Ar-Ge, Araştırmacı, 05.05.2023

    Prof. Dr. İsmail Tokmak, Prof. Dr. Hakan Turgut, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Tayfun Işık
    9 Mücahit ve Mücahidelerin Anlatımıyla Kıbrıs Türk Milli Mücadelesi, Eğitim, Araştırmacı, 17.03.2023

    Dr. Öğretim Üyesi Tuba Yavaş, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Araş.Gör. Eda Çalgüner Kılınç
    10 Aquafaba, karnıyarın otu tohumu tozu ve Lactobacillus plantarum 299v bazlı yenilebilir kaplamaların optimizasyonu, karakterizasyonu, ve Kaşar peyniri üzerine uygulanabilirliğinin fizikokimyasal ve mik, Ar-Ge, Araştırmacı, 15.12.2022

    Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Işınay Ebru Yüzay, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    1 7.Uluslararsı Buluş Fuarı ISIF 2022 , 09.04.2022
    TÜRKPATENT SANAYİ BAKANLIĞI
    1 University of Gastronomic Sciences
    Doktora Sonrası
    2 Potsdam
    Doktora Sonrası
    KKTC’nin 40. Kuruluş Yıldönümü Etkinliği
    Diğer
    Ankara
    Italian Style
    Diğer
    Ankara
    Women in Gastronomy
    Diğer
    Ankara
    Atatürk'ün sofrası
    Diğer
    Ankara
    Restoran işletmelerinde dijitalleşmenin etkileri
    Yüksek Lisans
    2023
    Prebiyotik ilaveli diyabetik ürünün glisemik indeks üzerine etkisinin incelenmesi
    Yüksek Lisans
    2023
    Lif, çinko ve bakır yönünden zenginleştirilmiş fonksiyonel ekmeğin duyusal özelliklerinin incelenmesi
    Yüksek Lisans
    2023
    Amasra kültürüne özgü yemeklerin ortaya çıkarılması ve kayıt altına alınması
    Yüksek Lisans
    2023
    Kore mutfağında soya fasulyesinden elde edilen Gochujang-Ganjang-Doenjang'ın farklı malzemelerle üretim olanaklarının araştırılması
    Yüksek Lisans
    2023
    Covid-19 süreci ile sokak yemeklerinin bilinirliği ve hareketliliğinin tüketici tutumlarına göre değerlendirilmesi
    Yüksek Lisans
    2022
    Müziğin tadı: Duyular arası etkileşim
    Yüksek Lisans
    2022
    Süryani mutfak kültürü; Mardin örneği
    Yüksek Lisans
    2022
    Bezelye protein tozu kullanılarak vejetaryen makarna üretiminin geliştirilmesi ve duyusal değerlendirilmesine yönelik bir çalışma
    Yüksek Lisans
    2022
    Akademisyenlerin yöresel yemek farkındalığı
    Yüksek Lisans
    2022
    Klasik menü kartlarının ve dijital menülerin işletme için önemi ve müşteriler üzerindeki etkisinin karışılaştırılması
    Yüksek Lisans
    2022
    Türk mutfağının dünyaya tanıtımında festivallerin rolü
    Yüksek Lisans
    2021
    Geleneksel Hatay mutfağından seçilen yemeklerin günümüzdeki değişimlerinin karşılaştırılmalı incelenmesi
    Yüksek Lisans
    2021
    Yabancı seyyahların Türk mutfak kültürü ile ilgili verdiği bilgilerin karşılaştırmalı incelenmesi
    Yüksek Lisans
    2021
    Türk gıda kodeksi yeni etiketleme yönetmeliğine göre zincir yiyecek içecek işletmelerinde alerjen yönetimi
    Yüksek Lisans
    2021
    Keçiboynuzu meyvesinden alternatif ürün geliştirme çalışmaları
    Yüksek Lisans
    2021
    Geleneksel gıda olarak kefir tüketiminin diyabetik bireylerde vücut kompozisyonuna etkisinin incelenmesi
    Yüksek Lisans
    2021
    Ankara'da X, Y, Z kuşaklarının kahve tüketim alışkanlıklarının incelenmesi
    Yüksek Lisans
    2021
    Fermente içecekler Boza ve Kvas'ın kimyasal ve duyusal özelliklerinin karşılaştırmalı incelenmesi
    Yüksek Lisans
    2021
    Uluslararası gastronomi işletmelerinde çalışan şeflerin eğitimlerinin etkinliğinin değerlendirilmesi
    Yüksek Lisans
    2021
    Kefir tüketiminin normal ve dislipidemik özellikler gösteren bireylerde lipit profili üzerine etkisi
    Yüksek Lisans
    2020
    Mevlana ve antik şerbet sirkencübin (oxymel) arasındaki ilişkinin gastronomi ve sağlık perspektiflerinden incelenmesi
    Yüksek Lisans
    2020
    Marine edilmiş ördek göğsü ve kaz ciğerinin aroma ve tat veren unsurlarının GC-MS ve LC-MS/MS yöntemleriyle incelenmesi
    Yüksek Lisans
    2020
    Coğrafi işaretli Türk ve İtalyan fındıklarının uçucu bileşikleri ve aminoasitlerinin Gaz Kromatografi-Kütle Spektrometri (GC-MS) ve Sıvı Kromatografisi-Kütle Spektrometri (LC- MS/MS) yöntemiyle karşılaştırmalı incelenmesi
    Yüksek Lisans
    2020
    MENÜ YÖNETİMİ VE PLANLAMASI
    MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ
    TEMEL MUTFAK BİLGİLERİ
    YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MENÜ PLANLAMA
    YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ