Yükleniyor
image

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı
servetkg[at]baskent.edu.tr
0312 246 66 66 1072

  • Önlisans, (2022), Anadolu Üniversitesi, Aşçılık

  • Yüksek Lisans, (2021), Başkent Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

  • Lisans, (2005), Atılım Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler

  • Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
    1  Foods spreading from Turkish cuisine to the world, Journal of Multidisciplinary Academic Tourism, 8(2), 2023

    Öğr.Gör. Servet Kazım Güney
    2  1730-1930 Arasında Yazılan Yemek Kitaplarına Göre Türk Mutfağındaki Kebaplar ve Bugünkü Bilinirliklerinin Araştırılması, Sosyal, Beşerî ve İdari Bilimler Dergisi, 6(9), 2023

    Öğr.Gör. Servet Kazım Güney
    3  Antik Zeugma Kenti Seramik Kap Örnekleri Kullanılarak Yapılan Roma Yemeği ve Duyusal Analizleri, JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 11(1), 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Öğr.Gör. Servet Kazım Güney
    4  Manda Peynirinin Gastronomi Açısından Bir Değer Olarak İncelenmesi: Amasra Örneği - Investigation of Buffalo Cheese as a Value in Terms of Gastronomy: The Case of Amasra, Sosyal, Beşerî ve İdari Bilimler Dergisi, 5(8), 2022

    Öğr.Gör. Servet Kazım Güney
    5  Research of the Use of Wild Strawberry (Fragaria Vesca) in Gastronomy: The Case of Amasra, Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 10(3), 2022

    Öğr.Gör. Servet Kazım Güney
    6  Türk Mutfağında Balıkların Baharatla Kullanımı: Ankara Balık Restoranları Örneği;(Use of Fish with Spices in Turkish Cuisine: The Case of Ankara Seafood Restaurants), Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 10(3), 2022

    Öğr.Gör. Servet Kazım Güney
    7  Üniversite Sektör İşbirliği Çerçevesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programlarının Türk Mutfağına Yönelik Derslerinin Sektör İhtiyaçları Bağlamında Değerlendirilmesi (Evaluation of Turkish Cuisine Courses in Gastronomy and Culinary Arts Undergraduate Programs in the Framework of University-Sector Cooperation in the Context of Sector Needs), Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9(4), 2021

    Öğr.Gör. Servet Kazım Güney, Prof. Dr. Hakan Turgut
    1  Afet Dönemlerinde Tüketilebilecek Gıdalar ve Özel Beslenme İhtiyaçlarına Göre Gıda Önerileri, IV. Uluslararas1 Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu , 08.06.2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Servet Kazım Güney

    Yazarlık Bilgileri

    1  Temel Pastacılık, İlk Baskı, Akademisyen Yayınları, 2023

    Öğr.Gör. Servet Kazım Güney, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    2  Yöresel Mutfak Uygulamaları, İlk Baskı, Palme Yayınevi, 2022

    Öğr.Gör. Servet Kazım Güney, Öğr.Gör. Bürge Kardeş Delil, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    3  Türkiye'nin Mutluluk Dolu Çörekleri, İlk Baskı, Nobel Yayınevi, 2022

    Öğr.Gör. Servet Kazım Güney
    4  TÜRK MUTFAĞINI ANLAMAK, İlk Baskı, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, 2021

    Öğr.Gör. Servet Kazım Güney
    5  YEMEĞİN SIRRI, İlk Baskı, DETAY YAYINCILIK, 2014

    Öğr.Gör. Servet Kazım Güney
    1 ISIF Uluslararası Buluş Ödülü, 01.05.2023
    Türk Patent Enstitüsü
    Deneysel Bir Roma Yemeği - Convivium
    Diğer
    Thermopolium Gastronomi Akademisi - Başkent Üni.
    Antik Roma (Pompei) Ekmeği Üretimi
    Diğer
    Ankara Roma Hamamı Açıkhava Müzesi
    ANADOLU MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI
    FIRINCILIK UYGULAMALARI
    OSMANLI SARAY MUTFAĞI UYGULAMALARI
    PASTACILIK VE UNLU MAMÜLLER
    SÜTLÜ TATLILAR VE DONDURMA UYGULAMALARI
    TEMEL HAMUR YAPIM TEKNİKLERİ
    TÜRK MUTFAĞI ALAN ARAŞTIRMALARI
    TÜRK TATLILARI UYGULAMALARI
    YİYECEK VE İÇECEK ÜRETİMİ VE SERVİSİ