Yükleniyor
image

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı
tulga[at]baskent.edu.tr
0312 246 66 66 6718

  • Doktora, (2006), Ankara Üniversitesi, Klasik Arkeoloji

  • Yüksek Lisans, (2000), Ankara Üniversitesi, Klasik Arkeoloji

  • Lisans, (1990), Ankara Üniversitesi, Klasik Arkeoloji

  • Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
    1  Antik Zeugma Kenti Seramik Kap Örnekleri Kullanılarak Yapılan Roma Yemeği ve Duyusal Analizleri, JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 11(1), 2023

    Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Öğr.Gör. Servet Kazım Güney
    2  The Ankyra (Ankara) Expedition of Alexander the Great of Macedonia (333 BC): A logistical analysis of what is thought to be the gastronomical products, Külliye, 0(0), 2023

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    3  Gastroarkeoloji: Arkeolojik Gıda Kalıntılarından Antik DNA'nın Geri Kazanımı, Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9(5), 2021

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Doç. Dr. İlkay Yılmaz
    4  Roma İmparatorluk Dönemi Sikkelerinde Yer Alan Gastronomik Unsurlar., Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8(1), 2020

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    5   Erythrai (Ildırı) Antik Kenti Taş Ocakları Yeni Bulgular, Arkeoloji ve Sanat, 0(161), 2019

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    6  Zeugma (Arulis) Taş Ocaklarında İsmi Belirlenen Bir başka Lejyon, Anadolu, 0(41), 2015

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    7  Roma İmparatorluk Mermer Ocaklarında Yazıt Kullanımı ve Bazı Ünik Örnekler, Tarih Kültür Sanat Araştırmaları Dergisi, 2(4), 2013

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    8  Roma İmparatorluğunda Fırın Organizasyonu ve Ekmek Üretimi: Pompei Ekmeği Örneği, Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 7(2), 2013

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    9   Sustainable Tourism Development Exploring the Relations of Travel Agents Education and Experience to Their Attitues on Environmental Issues, İşletme Araştırmaları Dergisi, 5(2), 2009

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Prof. Dr. Nazmiye Erdoğan
    1  Antik Kaynaklar Işığında Gastroarkeolojik Ürünler ve Anadolu Bağlantıları, Anatolia Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, 06.10.2023

    Hatice Merve Engiz Korucu, Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    2  Çiğdem (AN.TA?.?UMSAR) Bayramı Özelinde Anadolu’nun Gastroarkeolojik Kültürüne Hitit Bayram Ritüellerinin Etkileri, Proceedings 4th.Azerbaijan Humanities and Social Sciences, 15.09.2023

    Soner Alper, Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    3  Gastroarkeoloji: Arkeolojik Gıda Kalıntılarından Antik DNA'nın Geri Kazanımı, International Travel amp;amp; Tourism Dynamics, 21.10.2021

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    4  Antik Ocak Sahalarındaki Atık Malzemeden Son Kullanım Yerine: Antik Romanın Taş Organizasyonu, Eski Yakın Doğuda Taş Ocakları Heykeltıraşlık Atölyeleri ve Yesemek'in Yeri, 06.11.2018

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    5  Zeugma-Arulis (Gümüşgün/Ehneş) Taş Ocakları, Eski ve Yakın Doğuda Taş Ocakları Heykeltıraşlık Atölyeleri ve Yesemek'in Yeri, 07.11.2017

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    6  Ocak Alanlarında Roma İmparatorluğunun farklı Stratejileri: Caesura-Officina, IV.ODTÜ Arkeometri Çalıştayı Türkiye Arkeolojisinde taş: Arkeolojik ve Arkeometrik çalışmalar:, 07.05.2015

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    7  Ocak Yazıtları Işığında Roma Dönemi?nde Mermer Organizasyonu, III.Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi, 05.02.2013

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu

    Yazarlık Bilgileri

    1  Antik Dönem Tedavi (Asklepion) Merkezlerindeki Diyet Uygulamaları, İlk Baskı, Platanus Publishing, 2023

    Özlem Helvacıoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    2  Roma İmparatorluk Dönemi Mermer Ocakları Organizasyonu, İlk Baskı, Bilgin Kültür sanat, 2011

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu

    Editör Bilgileri

    3  Son Değişikliklerle Turizm Mevzuatı, İlk Baskı, Siyasal Yayınevi, 2012

    Prof. Dr. Hakan Turgut, Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Öğr.Gör. Asım Tanju Uygur

    Kitap Bölümü Bilgileri

    4  İmparatorluk Mermer Ocaklarında Karşılaşılan R, RMA ve VFR Kısaltmalarının Ocak Organizasyonundaki Yeri, In:Orhan Bingöle 65.Yaş Armağanı/ A Festschrift for Orhan Bingöl on Ocasion of his 67th birthday, 25-33,

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    5  Roma İmparatorluk Mermer Ocağında Locusun İşlevi, In:Patronvs, Çoşkun Özgünele 65.Yaş Armağanı, Festschrift fur Coşkun Özgünel zum 65 Geburstag, 29-35,

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    6  Arkeolojik Verilerle Antik Anadolu Mutfağı, In:Türkiye'de Gastronominin 100 Yılı, 31-60, 2023

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    7  Gastronomi ve Mitoloji, In:Gastronomide Güncel Eğilimler, 1-22, 2021

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    aaa
    1 Atatürk Evi Sergileme Projesi, Eğitim, Yürütücü, 22.05.2019

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    2 IKSV Sanat Bienalı Pergamon Okulu, Eğitim, Araştırmacı, 04.11.2018

    Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu
    Deneysel Bir Roma Yemeği- Convivium / Antik Yemek Kültürü-Gastroarkeoloji
    Çalıştay
    Başkent Üniversitesi TGA
    Hitit (İnandık) Vazosu Yeniden Hayat Buluyor
    Çalıştay
    Anadolu Medeniyetleri Müzesi
    Antik Roma (Pompei) Ekmeği Üretimi
    Çalıştay
    Ankara Roma Hamamı Açık Hava Müzesi
    Roma mutfağı yazarlarından Apicius'un tatlı tariflerinin Türk mutfağına yansımaları
    Yüksek Lisans
    2023
    Antik dönem deniz ticaretinde gastronomik ögeler: Şarap-zeytinyağı taşıma kapları ve amphora tipolojisi,
    Yüksek Lisans
    2023
    Antik dönem yazarlarının (MÖ. 6.yy-MS 1.yy) eserlerinde adı geçen gastronomik ürünler, ürünlerin Anadolu bağlantıları ve günümüz gastronomisi açısından değerlendirme olanakları
    Yüksek Lisans
    2023
    1939-1945 yılları Tan Gazetesi Refik Halid Karay'ın yazıları ve 2015-2021 yılları Hürriyet Gazetesi Vedat Milor'un yazılarının benzerlikleri ve farklılıkları
    Yüksek Lisans
    2022
    Antik uygarlıklarda yemek kültürü ve müzik etkileşimi; şölenler, festivaller, ritüeller
    Yüksek Lisans
    2022
    Cumhuriyet dönemi'nden günümüze Ankara'da kurulmuş pastane ve şekerleme işletmelerinin gastronomi kültürü açısından incelenmesi
    Yüksek Lisans
    2022
    Hitit bayram ritüellerinin Anadolu yemek kültürüne yansımaları; Çiğdem (An.Tah.?umsar) Bayramı örneği
    Yüksek Lisans
    2021
    Antik dönem tedavi merkezlerindeki (Asklepion) diyet uygulamalarının gastronomi açısından incelenmesi ve günümüz beslenme ve tedavi süreçlerine yansımaları
    Yüksek Lisans
    2021
    ANTİK YEMEK KÜLTÜRÜ
    GASTRO ARKEOLOJİ
    GASTRONOMİ TURİZMİ
    GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ
    GENEL TURİZM
    KENTLER VE TARİHSEL ÇEVRE
    UYGARLIK TARİHİ